Innovatief thermisch onderbroken profiel voor de beroepsvaart

 

Speciaal voor de binnenvaart hebben wij een thermisch onderbroken aluminium raamprofiel ontwikkeld. Daarbij hebben onze product engineers nauwlettend gekeken naar design, veiligheid en comfort. Zo heeft het robuuste aluminium profiel een inbouwmaat van 42 mm. Het is de maat waar bijna alle binnenvaartschepen mee rondvaren. Onze bewuste keuze voor deze maat kan u een kostenbesparing opleveren. Na plaatsing van onze nieuwe scheepsramen kunt u namelijk in de meeste gevallen de bestaande binnenbetimmering gewoon terugplaatsen.

Betere isolatie door standaardspouw van 15-16 mm

In tegenstelling tot veel andere aanbieders hanteren wij in ons scheepvaartprofiel een spouwbreedte van 15-16 mm. Ook dat is in het ontwikkelingsproces een bewuste keuze geweest. Uit onderzoek is gebleken dat bij deze breedte de minste energie van binnen naar buiten verloren gaat. Een spouwbreedte van 15-16 mm zorgt voor betere isolatiewaarden (lagere U-waarde) ten opzichte van afwijkende spouwbreedtes.

Structureel verlijmd isolatieglas

Wij leveren ons thermisch onderbroken profiel voor de beroepsvaart standaard met isolatieglas voorzien van een 10 mm buitenruit. Alle ruiten worden structureel verlijmd tegen het aluminium profiel. Dit resulteert in een stijve, corrosiewerende en fraaie constructie. Vergeleken met ruiten die met een rubber worden ingebouwd, kunnen zoutkristallen zich bij structurele verlijming niet nestelen tussen het rubber en het aluminium. Hierdoor bestaat er geen kans op corrosie door zoutinwerking. Bovendien is bij structurele verlijming het buitenaanzicht strakker en moderner.

OMRU-ramen voor de beroepsvaart kunnen worden geleverd in een aantal varianten: vast, buitenklap en schuif.

Opties

Voor nog meer leefcomfort aan boord leveren wij diverse opties. Bijvoorbeeld een Noise Reduction-glaspakket, waarmee omgevingsgeluiden nauwelijks nog doordringen tot in de woning. Ook raamverwarming (tracing) behoort tot de mogelijkheden.

Kies hier een ander profiel