de boer van de moosdijk Geen reacties

NIEUWE RAMEN VOOR PANNENKOEKENBOOT AMSTERDAM

Projectomschrijving

Pannenkoekenboot Amsterdam

Na de Pannenkoekenboot in Rotterdam mochten we voor de Rotterdam Leisure Group ook ons vakmanschap laten zien op hun Pannenkoekenboot in Amsterdam. We produceerden en monteerden 4 nieuwe, zwart geanodiseerde scheepsramen.

de boer van de moosdijk Geen reacties

NIEUW GLAS VOOR PANNENKOEKENBOOT ROTTERDAM

Projectomschrijving

Pannenkoekenboot Rotterdam

In opdracht van Rotterdam Leisure Group reisden we af naar Rotterdam voor een bijzonder lekkere opdracht. We mochten de Pannenkoekenboot voorzien van nieuw glas. Want ook het vervangen van glas in bestaande frames is iets wat je aan onze monteurs kunt toevertrouwen. De ramen zijn weer klaar: smullen maar!

de boer van de moosdijk Geen reacties

ZWART GEANODISEERDE RAMEN VOOR EVENEMENTENSCHIP ARISTOTE

Projectomschrijving

Evenementenschip Aristote

Zwart geanodiseerde scheepsramen. Ook die leveren wij regelmatig aan klanten. Zo ook aan onze Belgische relatie Renobato B.V.B.A. in Harelbeke. De 12 ramen die wij hier afleverden waren bestemd voor het bijzondere evenementenschip Aristote.

de boer van de moosdijk Geen reacties

STAARTDEUR UIT EIGEN PRODUCTIE VOOR CARAVANBOOT

Projectomschrijving

Caravanboot

Via Bootsfenster Berlin, onze dealer voor Duitsland, ontvingen we laatst een bijzondere opdracht. Of we een staartdeur konden produceren voor een zogenaamde caravanboot? Natuurlijk kunnen wij dat. Zie het resultaat op de foto.

de boer van de moosdijk Geen reacties

NIEUW ISOLATIEGLAS VOOR MPS EXCELLENCE PRINCESS

Projectomschrijving

MPS Excellence Princess

Aan boord van de MPS Excellence Princess vervingen we kort geleden het isolatieglas in een aantal bestaande raamframes. Dat deden we in opdracht van J&J Nautical Projects. Voor de montage reisde ons team naar Duisburg.

Omru Scheepsramen Geen reacties

Nieuwe ramen voor passagiersschip Kurpfalz (D)

Projectomschrijving

Passagiersschip Kurpfalz

Eind vorig jaar mochten we al een eerste serie nieuwe ramen produceren en plaatsen op passagiersschip Kurpfalz. En afgelopen week volgde serie 2. Hartelijk dank aan dhr. Robert Schneider voor deze mooie opdracht.

Omru Scheepsramen Geen reacties

Maatwerkoplossing met volop uitdaging

Projectomschrijving

Register Holland

Het probleem: afgekeurde inlasramen op de waterlijn van een passagiersschip.
De uitdaging: ramen op deze positie waren voor zone 2 te groot.
Onze oplossing: nieuwe inlasframes en de ramen opgedeeld d.m.v. tussenspijlen.

Deze maatwerkoplossing bedachten we voor onze opdrachtgever CCm3 en hebben we samen met een glasdikteberekening ingediend bij Register Holland. Binnen enkele dagen kregen we goedkeuring en konden we de inlasframes en scheepsramen in Tsjechië inmeten.

8 weken later hadden we de 40 thermisch onderbroken raamprofielen geproduceerd en reisden we voor de montage naar Hamburg.

Deze ramen met isolatieglas (buitenruit helder iso614, dikte 15 mm) werden gemonteerd op basis van klemblokken. Aan de binnenzijde hebben we ze mooi afgewerkt met een meegebogen aluminium lijst. Uitdagende klus. Strak resultaat.

Omru Scheepsramen Geen reacties

Vive la France

Projectomschrijving

Papillon

OMRU Scheepsramen kom je overal tegen. Zelfs in Frankrijk. Bijvoorbeeld aan boord van deze Papillon, bouwjaar 1902 (!). Prachtig om te zien.

Omru Scheepsramen Geen reacties

Nieuwe ramen voor nieuwe Maaslakei

Projectomschrijving

Maaslakei

Onze scheepsramen prijken sinds kort op de fantastisch gerestylde Maaslakei (voorheen Cascade) van Rederij Cascade. We mochten diverse standaard raamprofielen monteren op basis van klemblokken, voorzien van isolatieglas én een speciaal folie (aangebracht door Jos Winkelmolen). Maar ook een aantal speciale combi-ramen met beneden een vast raam en aan de bovenkant een schuifraam. Dankjewel David Van de Runstraat voor deze mooie opdracht!

Omru Scheepsramen Geen reacties

Volledige refit voor Duits passagiersschip

Projectomschrijving

Kurpfalz Personenschiffahrt

Medio januari was één van onze montageteams in Mannheim voor een uitdagende klus. Dhr. Robert Schneider van Kurpfalz Personenschiffahrt gaf ons de opdracht voor een volledige refit van zijn passagiersschip. Hij koos voor onze thermisch onderbroken scheepsramen met isolatieglas, gemonteerd op basis van klemblokken. De uitdaging zat ‘m erin dat de ramen in een lichte zeeg in verstek staan. Deze omvangrijke opdracht voeren we in 2 delen uit. Vanzelfsprekend in periodes dat er geen rondvaarten op het programma staan.