Hét profiel voor gebogen wanden en kleine radiussen

Het inlijmprofiel dat OMRU scheepsramen in haar assortiment heeft, is een lichtgewicht aluminium profiel. Scheepsramen die worden ingelijmd kunnen wij uitvoeren met kleine radiussen vanaf 35 mm (r=35). Bij complexe, gebogen ramen zoals dat op zeiljachten en speedboten vaak het geval is, bieden wij met dit scheepsraam een betaalbare maatwerkoplossing met een hoogwaardige uitstraling. Omdat het profiel kan worden uitgerust met 1 of 2 condensgoten, is de inbouwdiepte respectievelijk 14 of 27 mm. Daardoor blijft het profiel in veel gevallen aan de binnenzijde binnen de dikte van de wand, waardoor afkitten mogelijk is voor een fraaiere afwerking.

Opschroeven mogelijk
Het opdek van 17 mm maakt het mogelijk om ons inlijmprofiel ook toe te passen als opschroefprofiel. Dat wordt vaak gedaan vanuit esthetische overwegingen. Bijvoorbeeld omdat een meer klassieke uitstraling gewenst is.

Wat betreft glasdiktes is er enkel glas mogelijk met een dikte tot 8 mm. Dubbelglas is optioneel. Hoewel wij een sterk voorstander zijn van glas, kunnen wij voor dit profiel op aanvraag ook acrylaat bootruiten leveren. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Kies hier een ander profiel