De beste isolatiewaarden en mooiste afwerking bij grote wanddiktes

 

De beste bevestigingsmethode voor het monteren van uw scheepsramen is en blijft montage door middel van klemblokken. Deze methode heeft zich in de praktijk ruimschoots bewezen. Is de wand echter dikker dan 12 mm en zijn klemblokken niet mogelijk, dan is een thermisch onderbroken profiel met een aluminium binnenlijst (klemlijst) de beste oplossing. Omdat de klembevestiging in het profiel zit verwerkt, is opschroeven niet nodig. Er hoeven dus geen gaten te worden gemaakt in het casco van uw schip. Het scheepsraam wordt gemonteerd door het binnen- en buitenprofiel tegen elkaar te klemmen via een betrouwbare schroefdraadverbinding. U bent zo altijd verzekerd van een degelijke bevestiging (zie illustraties).

Wilt u in uw stuurhut en/of woonruimte het energieverbruik zo laag mogelijk houden? Met ons thermisch onderbroken profiel met binnenlijst ligt een forse energiebesparing binnen handbereik. Door dit profiel te plaatsen, krijgen vocht en condensvorming geen kans en worden de ruimtes aan boord optimaal geïsoleerd.

Het thermisch onderbroken profiel met tegenlijst is toepasbaar bij wanddiktes van 3 tot maar liefst 65 mm. Dit maakt het profiel bijzonder geschikt om bijvoorbeeld te plaatsen in houten stuurhutten met brede wanden. In tegenstelling tot een opschroefprofiel hoeft er niet te worden geschroefd. De kans op lekkages is hierdoor aanzienlijk kleiner en het eindresultaat vele malen fraaier. Aan de binnenzijde wordt een hoogwaardige aluminium tegenlijst geplaatst, waardoor het geheel direct mooi is afgewerkt.

Onze thermisch onderbroken profielen met binnenlijst worden uitvoerig getest en voldoen aan de strenge kwaliteitsnorm ISO 3903.

Kies hier een ander profiel